пятница, 14 октября 2022 г.

Група 7 Тема "Обробка грибів""

                   


Добрий день ,любі учні! 
Сезон збирання грибів настав!  Тема уроку-своєчасна! Тож-вивчаємо!

1.Харчова цінність грибів: білки-до7% , вуглеводи- 1% , жири -0.9% , клітковина-до 3.5% ,вітаміни-А,В,С,Д.

   Але! Засвоєння  грибів та енергетична цінність невисокі !

2.      


      3.    Гриби поділяють на   : неїстівні, умовно-їстівні та їстівні-

                





 


  
            
 

4. Послідовність  обробки свіжих грибів
     Та способи переробки:
             


  
5. Домашнє  завдання : Ознайомитися  з матеріалом підручника В.с.Доцяк  стор.43-44 ,зробити короткий конспект. 
Дати відповіді на запитання  стор. 45

Відповіді надіслати на ел.пошту m951637007@gmail.com або в вайбер 

      Бажаю обережно  підходити до збирання грибів та здоров'я!
                       

среда, 12 октября 2022 г.

Група14 Тема"Страви з натуральної січеної маси"

 


Добрий  день, шановні учні!

Тема сьогоднішнього  уроку дуже  пов'язана з попередньої  темою"Приготування страв з котлетної маси"

1.Спочатку давайте згадаємо 1 курс та відповімо  на запитання :

а.Чим відрізняється  січена натуральна маса від котлетної? 

б.Які продукти входять до складу січеної маси?

в.Які напівфабрикати з січеної маси ми готували?  

2.З Напівфабрикатів  готуємо готові страви.

    а.Вивчаємо матеріал підручника В.с.Доцяк  стор.225-226

    б.Технологію приготування цікавих страв конспектуємо.

           







3. Домашнє  завдання : Скласти технологічну схему  приготування Біфштексу січеного .

Відповіді надіслати  на ел.пошту m951637007@gmail.com  або в вайбер

  Бажаю миру та смачних страв! 



Група 7 Тема"Підготовка овочів до фарширування"

                   

 

Добрий  день, любі учні! Продовжуємо  вивчати тему  "Обробка овочів "

1. 

Спочатку давайте проаналізуємо ваші успіхи ,вірність виконування завдань з попередньої теми :

а.Дякую за конспектування!

б.Не всі учні  впоралися із завданням  .Я надсилаю Вам роботу Кишкань Яни,яка вирішила задачу вірно.Порівняйте ії варіант рішення зі своїм.

          

 

2.Нова тема"Підготовка овочів до фарширування"

  а.Ознайомтися з матеріалом підручника В.с.Доцяк  ,згадайте,які овочі фарширують у Вашій родині? Як Ви проводити підготовку овочів? Вам на допомогу:

                 

 

  Б.Перегляньте  способи формування голубців .Який  використовуєтеВи?

           




в.Чи фаршируєте Ви перець та баклажани так ?

             


 

Г.Які начинки люблять в Україні?

3. Домашнє завдання:В робочому зошиті зробити короткий конспект. Відповісти на запитання:Які інструменти потрібні кухарю  для приготування фаршированих  страв з овочів ?

Відповіді надіслати на ел.пошту m951637007@gmail.com  або в вайбер 

 Бажаю миру та смачних страв!!

                 


вторник, 11 октября 2022 г.

Група 7 Тема"Відходи овочів та їх використання"

                


Добрий день! Сьогодні у нас наступна цікава тема,але спочатку повторемо попередню :

                   




   Дякую за виконанні домашні завдання.Бажаю всім використовувати отриманні знання та нарізати овочі вірно та охайно!

2. Нова тема"Відходи овочів"

    Відходи бувають:харчові та кормові.

    Одне із завдань кухаря-зменшення відходів,кількість яких залежить  від : виду і якості овочів,способу обробки і пори року.

     Норми відходів наведено в таблиці                          

             

  Для зменшення кількості  відходів-спочатку відсортовують за розміром,стежте  за режимом очищення і ісправністю картоплечистки,дочищайте овочі спец.ножами з коротким  лезом.

3.Використання відходів : з відходів картоплі виробляють крохмаль ,із шкірочки буряків готують буряковий настій ,стебла прямих овочів зв'язують у пучки і використовують для ароматизації бульйоні,соусів. 

4.Домашнє  завдання : Ознайомитися з матеріалом підручника"Технологія приготування їжі"В.С.Доцяк  стор 42-43

Користуючись таблицею  норм відходів,вирішити  задачу :

Скільки  картоплі отримає Кухар,якщо почистить  5 кг  сьогодні-11 жовтня ?

Відповіді надіслати на ел.пошту m951637007@gmail.com  або в вайбер 

  Бажаю здоров'я!

 


понедельник, 10 октября 2022 г.

Група 14 Тема"Страви з котлетної маси"

                   

  

Добрий день!Тему сьогоднішнього  уроку  ми почали  вивчати  на 1 курсі. Тоді ми вперше  дізналися про  склад  котлетної маси  та технологію приготування  напівфабрикатів  з неї.

  1.Згадаємо,яке обладнання та  інвентар необхідні?

                  

 

2.Як приготувати котлетну масу?  

         а Які частини туші використовують для приготування котлетної  маси?

         б.Які ще складові частини нам потрібні?

              


3.Напівфабрикати з котлетної маси:

          






 4.Тепер Вам потрібно ознайомитися  з матеріалом підручника В.с.Доцяк стор. 226-227 ,зробити короткий конспект  та вивчити особливості  приготування готових страв,правила подавання. 

5.Для закріплення знань ознайомитися  з відеоматеріалами:

                https://youtu.be/M8rZYW_Fnxk

  

5.Домашнє  завдання: Скласти  технологічну  схему  приготування  зраз січень. Відповісти на запитання  стор.229

Відповіді надіслати на ел.пошту m951637007@gmail.com  або в вайбер 

      До зустрічі  завтра! Бажаю успіхів!






           








                


пятница, 7 октября 2022 г.

Група 7 Тема "Нарізання овочів"


Добрий день! Тема  сьогоднішнього  уроку дуже важлива та цікава.Ми будемо вивчати форми та способи нарізання овочів для приготування різних страв.

1.Всі  способи нарізання діляться на прості та складні.

                Прості  :

                 








                 СКЛАДНІ

                  

 

   2.В робочому зошиті зробити короткий конспект та вказати обов'язково призначення форм нарізання  для страв

  3.Ознайомитися  з відеоматеріалами за посиланням    :
               https://youtu.be/MN4ccpbc75g

                   https://youtu.be/CoIFry5-uv0

 4.Домашнє завдання: Заповнити таблицю простих форм нарізання  овочів стор 45 підручника"Технологія приготування їжі з основами товарознавства " та надіслати мені для перевірки  на ел.пошту m951637007@gmail.com  або в вайбер 

Бажаю Вам  здоров'я  та миру!

четверг, 6 октября 2022 г.

Група 14 Тема "Тушковані страви з овочів"

 Добрий день!

1.Для перевірки знань з попередньої теми проведемо  опитування:                                                 1 варіант

                    

 
            

                 2   варіант
                      
   
  2.Ознайомитися  з матеріалом підручника В.с.Доцяк  стор 185-187 В робочому зошиті зробити короткий конспект  :
      Технологія приготування тушкованих страв з овочів та грибів
       Вимоги до якості
       Правила подавання 
  3.уважно передивитися матеріал за посиланням       
               

  4.Відповісти на запитання :
        а.Які помилки допущені  при приготуванні
        Б.Як у Вашої сім'ї готують ці страви?
  5.Для закріплення знань відповісти на запитання стор.190 підручника 4-5

  6.Домашнє завдання :Скласти технологічну схему приготування  голубців з рисом та грибами

  7Відповіді надіслати на ел.пошту m951637007@gmail.com або в вайбер

      Бажаю миру та здійснення  мрій!

Група 7 Тема уроку"Приготування страв з варених овочів"

         Добрий день, любі учні!Сьогодні будемо готувати страви з варених овочів ів.Я пропоную Вам приготувати 3 страви. 1.Картопляне пюре 2...