1.Харчова цінність грибів: білки-до7% , вуглеводи- 1% , жири -0.9% , клітковина-до 3.5% ,вітаміни-А,В,С,Д.
Але! Засвоєння грибів та енергетична цінність невисокі !
2.
3. Гриби поділяють на : неїстівні, умовно-їстівні та їстівні-
1.Харчова цінність грибів: білки-до7% , вуглеводи- 1% , жири -0.9% , клітковина-до 3.5% ,вітаміни-А,В,С,Д.
Але! Засвоєння грибів та енергетична цінність невисокі !
2.
3. Гриби поділяють на : неїстівні, умовно-їстівні та їстівні-
Тема сьогоднішнього уроку дуже пов'язана з попередньої темою"Приготування страв з котлетної маси"
1.Спочатку давайте згадаємо 1 курс та відповімо на запитання :
а.Чим відрізняється січена натуральна маса від котлетної?
б.Які продукти входять до складу січеної маси?
в.Які напівфабрикати з січеної маси ми готували?
2.З Напівфабрикатів готуємо готові страви.
а.Вивчаємо матеріал підручника В.с.Доцяк стор.225-226
б.Технологію приготування цікавих страв конспектуємо.
3. Домашнє завдання : Скласти технологічну схему приготування Біфштексу січеного .
Відповіді надіслати на ел.пошту m951637007@gmail.com або в вайбер
Бажаю миру та смачних страв!
Добрий день, любі учні! Продовжуємо вивчати тему "Обробка овочів "
1.
Спочатку давайте проаналізуємо ваші успіхи ,вірність виконування завдань з попередньої теми :
а.Дякую за конспектування!
б.Не всі учні впоралися із завданням .Я надсилаю Вам роботу Кишкань Яни,яка вирішила задачу вірно.Порівняйте ії варіант рішення зі своїм.
2.Нова тема"Підготовка овочів до фарширування"
а.Ознайомтися з матеріалом підручника В.с.Доцяк ,згадайте,які овочі фарширують у Вашій родині? Як Ви проводити підготовку овочів? Вам на допомогу:
Б.Перегляньте способи формування голубців .Який використовуєтеВи?
в.Чи фаршируєте Ви перець та баклажани так ?
Г.Які начинки люблять в Україні?
3. Домашнє завдання:В робочому зошиті зробити короткий конспект. Відповісти на запитання:Які інструменти потрібні кухарю для приготування фаршированих страв з овочів ?
Відповіді надіслати на ел.пошту m951637007@gmail.com або в вайбер
Бажаю миру та смачних страв!!
Добрий день! Сьогодні у нас наступна цікава тема,але спочатку повторемо попередню :
Дякую за виконанні домашні завдання.Бажаю всім використовувати отриманні знання та нарізати овочі вірно та охайно!
2. Нова тема"Відходи овочів"
Відходи бувають:харчові та кормові.
Одне із завдань кухаря-зменшення відходів,кількість яких залежить від : виду і якості овочів,способу обробки і пори року.
Норми відходів наведено в таблиці
Для зменшення кількості відходів-спочатку відсортовують за розміром,стежте за режимом очищення і ісправністю картоплечистки,дочищайте овочі спец.ножами з коротким лезом.
3.Використання відходів : з відходів картоплі виробляють крохмаль ,із шкірочки буряків готують буряковий настій ,стебла прямих овочів зв'язують у пучки і використовують для ароматизації бульйоні,соусів.
4.Домашнє завдання : Ознайомитися з матеріалом підручника"Технологія приготування їжі"В.С.Доцяк стор 42-43
Користуючись таблицею норм відходів,вирішити задачу :
Скільки картоплі отримає Кухар,якщо почистить 5 кг сьогодні-11 жовтня ?
Відповіді надіслати на ел.пошту m951637007@gmail.com або в вайбер
Бажаю здоров'я!
Добрий день!Тему сьогоднішнього уроку ми почали вивчати на 1 курсі. Тоді ми вперше дізналися про склад котлетної маси та технологію приготування напівфабрикатів з неї.
1.Згадаємо,яке обладнання та інвентар необхідні?
2.Як приготувати котлетну масу?
а Які частини туші використовують для приготування котлетної маси?
б.Які ще складові частини нам потрібні?
3.Напівфабрикати з котлетної маси:
4.Тепер Вам потрібно ознайомитися з матеріалом підручника В.с.Доцяк стор. 226-227 ,зробити короткий конспект та вивчити особливості приготування готових страв,правила подавання.
5.Для закріплення знань ознайомитися з відеоматеріалами:
5.Домашнє завдання: Скласти технологічну схему приготування зраз січень. Відповісти на запитання стор.229
Відповіді надіслати на ел.пошту m951637007@gmail.com або в вайбер
До зустрічі завтра! Бажаю успіхів!
1.Всі способи нарізання діляться на прості та складні.
Прості :
СКЛАДНІ
Добрий день!
1.Для перевірки знань з попередньої теми проведемо опитування: 1 варіант
Добрий день, любі учні!Сьогодні будемо готувати страви з варених овочів ів.Я пропоную Вам приготувати 3 страви. 1.Картопляне пюре 2...