Добрий день! Сьогодні у нас наступна цікава тема,але спочатку повторемо попередню :
Дякую за виконанні домашні завдання.Бажаю всім використовувати отриманні знання та нарізати овочі вірно та охайно!
2. Нова тема"Відходи овочів"
Відходи бувають:харчові та кормові.
Одне із завдань кухаря-зменшення відходів,кількість яких залежить від : виду і якості овочів,способу обробки і пори року.
Норми відходів наведено в таблиці
Для зменшення кількості відходів-спочатку відсортовують за розміром,стежте за режимом очищення і ісправністю картоплечистки,дочищайте овочі спец.ножами з коротким лезом.
3.Використання відходів : з відходів картоплі виробляють крохмаль ,із шкірочки буряків готують буряковий настій ,стебла прямих овочів зв'язують у пучки і використовують для ароматизації бульйоні,соусів.
4.Домашнє завдання : Ознайомитися з матеріалом підручника"Технологія приготування їжі"В.С.Доцяк стор 42-43
Користуючись таблицею норм відходів,вирішити задачу :
Скільки картоплі отримає Кухар,якщо почистить 5 кг сьогодні-11 жовтня ?
Відповіді надіслати на ел.пошту m951637007@gmail.com або в вайбер
Бажаю здоров'я!
Комментариев нет:
Отправить комментарий