вторник, 11 октября 2022 г.

Група 7 Тема"Відходи овочів та їх використання"

                


Добрий день! Сьогодні у нас наступна цікава тема,але спочатку повторемо попередню :

                   




   Дякую за виконанні домашні завдання.Бажаю всім використовувати отриманні знання та нарізати овочі вірно та охайно!

2. Нова тема"Відходи овочів"

    Відходи бувають:харчові та кормові.

    Одне із завдань кухаря-зменшення відходів,кількість яких залежить  від : виду і якості овочів,способу обробки і пори року.

     Норми відходів наведено в таблиці                          

             

  Для зменшення кількості  відходів-спочатку відсортовують за розміром,стежте  за режимом очищення і ісправністю картоплечистки,дочищайте овочі спец.ножами з коротким  лезом.

3.Використання відходів : з відходів картоплі виробляють крохмаль ,із шкірочки буряків готують буряковий настій ,стебла прямих овочів зв'язують у пучки і використовують для ароматизації бульйоні,соусів. 

4.Домашнє  завдання : Ознайомитися з матеріалом підручника"Технологія приготування їжі"В.С.Доцяк  стор 42-43

Користуючись таблицею  норм відходів,вирішити  задачу :

Скільки  картоплі отримає Кухар,якщо почистить  5 кг  сьогодні-11 жовтня ?

Відповіді надіслати на ел.пошту m951637007@gmail.com  або в вайбер 

  Бажаю здоров'я!

 


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Група 7 Тема уроку"Приготування страв з варених овочів"

         Добрий день, любі учні!Сьогодні будемо готувати страви з варених овочів ів.Я пропоную Вам приготувати 3 страви. 1.Картопляне пюре 2...