воскресенье, 17 января 2021 г.

Гр 11 18 січня 2021 ЛПЗ "Страви з риби"

 

ЛАБОРАТОРНО-ПРАКТИЧНА РОБОТА № 7 

Тема: «Технологія приготування страв з риби, морепродуктів.

1.  Риба відварна або припущена

2.  Риба смажена

 

14.Риба тушкована

 

15.Риба запечена

 

16.Риба фарширована

 

17.Страви з рибної січеної маси

 

18.Страви з морепродуктів»

 

 

Дата «18 » січня 2021 р.

 

6   годин

 

Мета і задачі роботи: набути практичних навичок в організації технологічного процесу приготування, оформлення та подачі страв. Освоїти навички оцінки їх якості.

  

Алгоритм виконання роботи:

 

І.Приготувати й оформити для відпуску такі страви:

 

1.1. Риба відварна.

 1.2. Риба припущена.

 1.3. Риба в тісті смажена.

 1.4. Риба тушковона у томаті з овочами.

 1.5. Риба запечена під майонезом.

 1.6. Риба фарширована.

 1.7. Січеники рибні українськи.

 1.8. Кальмари під майонезом.

  

ІІ. Організувати робоче місце.

   ІІІ. Виконати практичні та дослідні завдання:

 Розрахувати набір сировини для приготування 2-х порцій страви; Визначити кількість залишків при обробці риби на чисте філе, зрівняти їх з нормативами; Які рибні залишки можна використовувати і для чого;

 

Визначити час запікання риби під майонезом.

 

ІV. Розрахувати набір сировини для 4-х порцій страви, заповніть відомість, сировину

 

Риба смажена в тісти

Риба тушкована у

Сировина

 

 

 

 

томаті з овочами

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 1

На 4

На 1

На 4

 

порцію

порції

порцію

порції

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

бру

нет

бру

нет

бру

нет

бру

нет

 

тто

то

тто

то

тто

то

тто

то

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 

 

Назва страви

 

 

Назва страви

 

Сировина

 

 

 

 

 

 

 

 

На 1

На 4

На 1

На 4

 

порцію

порції

порцію

порції

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

бру

 

нет

бру

 

нет

бру

 

нет

бру

 

нет

 

тто

 

то

тто

 

то

тто

 

то

тто

 

то

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VІ. Дослідницьки завдання.

 

Робота № 1. Продовжити технологічну послідовність приготування «Риби запеченої під майонезом»: порційні шматочки риби смажать до готовності

 

_______________________________________________________________

 

_______________________________________________________________

 

Робота № 2. Підготуйте відповідь на запитання «Яка послідовність приготування тіста кляр?» _________________________________________

 

________________________________________________________________

 

________________________________________________________________

 

Робота № 3. Знайдіть технологічні помилки в тексті (січеники рибні українські); «Підготовлений напівфабрикат із котлетної маси смажать на олії

з  обох боків» _____________________________________________________

 

_________________________________________________________________

 

Робота № 4. Визначте кількість залишків при обробці риби на чисте філе і

 

зрівняйте з нормативами. Які рибні залишки можна використовувати і для

 

чого? ____________________________________________________________

 

_________________________________________________________________

 

Робота № 5. Визначити час запікання риби під майонезом ________________

 

_________________________________________________________________


 

37


V. Оцінити якість приготовлених страв.

 

VI. Заповніть бракеражну таблицю, вказавши оціночні бали за показники

 якості страв.

 

 

 

VII. Вкажіть види помилок, недоліків та шляхи їх попередження. Заповніть таблицю.

Проблема

Причина

Шляхи попередження

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VІІІ. Заповніть лист самобракеражу.

 

Назва

Вихід

Органолептичні

Само-

Фактична

Відпо-

страви

 

 

показники

оцінка

оцінка

відаль-

за

фактич-

 

рецеп-

ний

 

 

 

ний за

 

турою

 

 

 

 

приго-

 

 

 

 

 

 

тування

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



ІX. Зробити висновки. _______________________________________________

 

_________________________________________________________________

 

_________________________________________________________________

 

X.  Прибрати робоче місце, інвентар і посуд; здати черговим.

 

 

 

ХІ. Заповніть звіт бригадира, здати викладку.

 

Прізвище,

Санітарний

 

Дотримання

 

Загальна

ім’я учнів

стан

 

 

 

оцінка

Безпека

Технології

часу

(членів

дільниці

прці

приготування

 

 

бригади)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ХІІ. Завдання на дім до лабораторно-практичної роботи «Страви з риби"

 1 Офорити звіт про виконання _________________________________________________________

 

2 Повторити____________________________________________________________

 

________________________________________________________________

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Група 7 Тема уроку"Приготування страв з варених овочів"

         Добрий день, любі учні!Сьогодні будемо готувати страви з варених овочів ів.Я пропоную Вам приготувати 3 страви. 1.Картопляне пюре 2...