понедельник, 18 мая 2020 г.

гр.7 ЛАБОРАТОРНО-ПРАКТИЧНА РОБОТА № 5 Тема: «Технологія приготування супів"


Риб’янець М.В. –  викладач з

предмету «Технологія

приготування їжі з основами

товарознавства» МПТУ

;

ЛАБОРАТОРНО-ПРАКТИЧНА РОБОТА № 5 Тема: «Технологія приготування супів:

1.  Суп картопляний

2.  Суп з бобовими

3.  Суп з різних овочів

4.  Суп молочний з крупою.»


Дата «____» ____________ р.

4   години

Мета роботи:

навчитися робити перерахунок сировини на задану кількість порцій;

підібрати інструмент, інвентар, посуд; організувати робоче місце;

дотримуватися правил ведення технологічного процесу;

економно використовувати електроенергію, воду, сировину; виконувати правила санітарії та гігієни, правила безпеки праці;







61


розвивати самостійность, вміння орієнтуватися у виробничих умовах;

проводити бракераж страв.

Матеріально-технічне забезпечення:

Каструлі різної ємності, сковорідка, шумівка, металева лопатка, ложка розливна, столова, друшляк, ніж, розробна дошка «ОС».

Посуд для відпуску: глубока столова тарілка, мілка столова тарілка, соусник, чайна ложка.


Порядок виконання роботи

1.    Виконайте домашнє завдання:

1.1.      Складіть технологічну схему страви, яку слід готувати.

1.2. Дайте відповіді на запитання до лабораторної роботи: а) Чому бульон під час варіння може стати мутний? Як цьому запобігти? _____________________________________________

б) Чому при варінні бульонів кістки заливають холодною водою?

______________________________________________________

в) Роз’ясніть послідовність закладання продуктів у супи з крупами.

_______________________________________________________

2.    Інструктивно-технологічні картки.

2.1.         Технологія приготування.

2.2.         Правила відпуску.

2.3.         Вимоги до якості:

Зовнішній вигляд – Смак, запах – Консистенція – Колір –

3.    Виконайте дослідницьку роботу.








62


4.    Заповніть лист самобракеражу

Назва

Вихід
Органо-
Самоо-
Фактична
Відпо-
страви



лептичні
цінка
оцінка
відальний
За

фактичний

рецептурою

показники


за







приготу-







вання




































5.  Самооцінювання

Ім’я









Питання
Коментарії








Чи сподобався мені цей




урок?









Чи був він для мене




інформативним?









Чи зручними та зрозумілими




були для мене рекомендації?









Чи спадобалося мені




працювати у групі?









Чи є мій вклад у кінцевому




результаті?









Чи здобув я дослідницькі




навички?









Які саме навички я здобув




під час роботи?









Які навички удосконалив?













63


Яких комп’ютерних навиків

мені НЕ вистачило?

Щоб я змінив(ла) у своїй

поведінці під час роботи на

уроці?



Висновки: ____________________________________________________

__________________________________________________________________

__________________________________________________________________






Комментариев нет:

Отправить комментарий

Група 7 Тема уроку"Приготування страв з варених овочів"

         Добрий день, любі учні!Сьогодні будемо готувати страви з варених овочів ів.Я пропоную Вам приготувати 3 страви. 1.Картопляне пюре 2...